Kycklingfilé med mangotäcke

Ett gammalt recept som vi plockat fram igen. Servera med ris och en god grönsallad så får du en utmärkt bjudrätt.

 

4 portioner

 

4 kycklingfiléer

smör & rapsolja till stekning

salt och peppar

1 stor paprika röd

3 dl vispgrädde

1 krossad vitlöksklyfta

1-2 tsk curry

1 msk sambal oelek

1 dl mango chutney

 

1. Skölj, kärna ur och dela paprikan i strimlor. Stek den mjuk i en stekpanna. Lägg över den i en ugnssäker smörad form.

2. Putsa kycklingfiléerna och skär dem i bitar. Krydda med salt och peppar. Stek dem i stekpanna med lite smör&rapsolja tills de fått fin färg. Lägg över dem i den ugnssäkra formen.

3. Vispa grädden. Blanda i vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Bred blandningen över kycklingen.

4. Gratinera mitt i ugnen, 225 ° ca 20  minuter eller tills täcket får en fin färg.