Kotlett med päron och ost

Vi är inga stora köttälskare även om vi äter kött. Kotlett tillhör inte våra favoriter, men den här allt-i-ett-rätten gillar vi.  Den kan ätas som den är eller kompletteras med potatis. Om du vill kan du hoppa över att sätta in den i ugnen. Då smälter osten mindre. Förutsättningen är att du gillar blåmögelost.

 

4 portioner

 

500 g benfri fläskkotlett i tunna skivor

2 st rödlökar

2 st päron, stora

1½  tsk rosmarin, torkad

50 g blåmögelost

1 msk rapsolja

salt och peppar

 

1. Krydda köttet med salt, peppar och lite rosmarin. Stek eller grilla köttet ca 3 min på varje sida.

2. Skala löken och skär den i klyftor. Dela päronen, kärna ur och skär i klyftor.

Obs skalet skall vara kvar.

3. Fräs rödlök och päron tills det får färg och börjar mjukna. Krydda med rosmarin.

4. Lägg kött, lök och päron i smord eldfast form. Smula över osten.

5. Ställ in formen i ugnen på hög värme ca 3-4 min tills osten börjar smälta.