Laxbiffar med sojasås

Ibland tittar vi igenom gamla recept för att få inspiration. Då hittade vi detta recept som vi haft många gånger, dock inte på senare tid. Ofta när vi köper en hel laxfilé, t.ex. för att grava, skär vi bort en del för att få lagom bitar till gravningen. Dessa bitar fryser vi in och tar fram till laxbiffar eller som del i en fisksoppa. 

 

4 portioner

 

500 g laxfilé

1/2 tsk salt

2 tsk riven pepparrot

2 msk hackad dill

3 msk potatismjöl

1 ägg

smör eller margarin

 

Sojasås

1 lime

1/2 dl japansk soja

2 msk råsocker

 

1. Börja med såsen. Pressa ur limesaften. Bland i soja och socker. Rör runt så att sockret löser sig.

2. Skär laxfilén i små tärningar, och blanda i salt, pepparrot, dill, potatismjöl och ett uppvispat ägg. Hetta upp lite fett i en stekpanna. Lägg klickar av laxfärsen i stekpannan och platta till dem och forma biffar. Stek biffarna på båda sidor så de blir genomstekta.

3. Servera biffarna med ris, broccoli och den goda sojasåsen som du droppar över biffarna.