Medelhavssallad

Brieost, soltorkade tomater och salami. Har du inte provat denna kombination är det dags nu. Det är supergott på en smörgås, men det är inte sämre i en sallad. Tillsammans med avokado, äpple och lite kidneybönor och med en god salladsmix som grund, får du en fräsch sallad som smakar sommar och Medelhavet.

 

6-8 portioner

 

100 g salladsmix

2 st avokado

2 st äpple

400 g kidneybönor

200 g salami

150 g brieost

1 dl soltorkade tomater, strimlade

1 st citron

 

Dressing

0,75 dl  rapsolja

½ tsk flingsalt

1 krm svartpeppar

1 mskBalsamico Bianco

 

1.  Skölj salladen. Skala avokado och äpple. Skär i bitar och pressa över citronjuice så inte fruktköttet mörknar. 

2. Skölj bönorna under rinnade vatten. Skär brieosten i skivor.

3. Blanda ingredienserna till dressingen.

4. Varva alla ingredienserna till salladen på ett stort fat eller i en skål.

5. Ringla över dressingen.

6. Servera gärna bröd till.