Brieost, soltorkade tomater och salami. Har du inte provat denna kombination är det dags nu. Det är supergott på en smörgås, men det är inte sämre i en sallad. Tillsammans med avokado, äpple och lite kidneybönor och med en god salladsmix som grund, får du en fräsch sallad som smakar sommar och Medelhavet.
6-8 portioner
100 g salladsmix
2 st avokado
2 st äpple
400 g kidneybönor
200 g salami
150 g brieost
1 dl soltorkade tomater, strimlade
1 st citron
Dressing
0,75 dl rapsolja
½ tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 mskBalsamico Bianco
1. Skölj salladen. Skala avokado och äpple. Skär i bitar och pressa över citronjuice så inte fruktköttet mörknar.
2. Skölj bönorna under rinnade vatten. Skär brieosten i skivor.
3. Blanda ingredienserna till dressingen.
4. Varva alla ingredienserna till salladen på ett stort fat eller i en skål.
5. Ringla över dressingen.
6. Servera gärna bröd till.