Grillade kycklinglårfiléer

På sommaren ligger grilldoften som en dimma över villakvarteren. Hos oss grillas det dock inte så ofta. Vi tycker att mat lagad på spisen blir väl så gott. Ibland blir det trots det grillat i Ohlssons Kök. Då blir det ofta kyckling på grillen, och gärna kycklinglårfilé. Inget märkvärdigt kanske, men prova den här marinaden, den höjer smaken väsentligt.

 

4 portioner

 

ca 900 g kycklinglårfiléer

 

Marinad

1 citron, rivet skal och pressad saft

2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade

2 msk olja

2 dl färsk timjan, hackad

2 msk japansk soja

1/2 tsk salt

1 krm peppar

 

1. Blanda marinaden och häll den i en plastpåse eller bunke. Lägg i kycklinglårfiléerna, förslut plastpåsen eller se till att marinaden täcker kycklingen i bunken. Låt marinera i minst 30 minuter.

2. Ta upp kycklingen och grilla den på medelhög värme ca 5 minuter på varje sida. Salta och peppra efter smak.

3. Servera med ugnsstekt klyftpotatis och en salsa på t.ex. gurka, mango och små tomater smaksatt med dressing av Dijonsenap, olivolja och lite honung.