Mjuk chokladkaka med tranbär

Det har blivit en hel del bakat på senare tid. Den här chokladkakan är en gammal klassiker som vi fått receptet på. Vi fick också klara anvisningar om att det skulle vara Marabou Mjölkchoklad som användes och inget annat. Vi har inte provat med något annat men resultatet blev bra, så varför ändra i receptet då.

 

ca 12 bitar 

 

150 g mjölkchoklad

150 g smör

2 dl socker

3 ägg

2 1/2 dl vetemjöl

2 1/2 dl torkade tranbär

 

Garnering

 

1 1/2 dl vispgrädde

ev tranbär

 

1. Sätt ugnen på 200°. Klä botten på en 24 cm rund form med löstagbar botten med bakpapper. Smörj och mjöla kanterna på formen.

2. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull på svag värme. Rör om tills allt smält till en slät sås.

3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt socker och ägg. Rör smeten slät.

4. Tillsätt vetemjöl och rör smeten slät. Vänd till sist ner tranbären så att de fördelas jämnt i smeten.

5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.

6. Lossa den kalla kakan från formen, dela den i bitar och servera med lite vispad grädde.