Bakad sötpotatis med spenat och fetaost

Vi är alltid på jakt efter receptuppslag. Speciellt vegetariska recept som tilltalar oss. Det här receptet har sitt ursprung i en kokbok som sångerskan Jill Johnson medverkat i. Som vanligt har vi justerat lite mängder och annat efter smak så att det blev som vi ville ha det. Värt att prova. Det var överraskande gott.

  

2 portioner

 

500 g sötpotatis

röd chilifrukt, efter smak

0,75 dl mandel, grovhackad

2 vitlöksklyftor, grovhackade

olivolja

1 msk honung

70 g spenat, färsk

75 g fetaost

balsamvinäger

flingsalt

svartpeppar, nymalen

 

1. Skala sötpotatisen och skär den i kuber. Kärna ur och skiva chilin. Lägg sötpotatis, chili, mandel och vitlök i en plastpåse. Slå över rikligt med olivolja och krama runt oljan ordentligt i påsen.

2. Häll ut allt i påsen i en ugnsfast form. Ringla över balsamvinäger, honung och salta och peppra. Baka i ugn, 200 ° i ca 30 minuter tills potatisen mjuknat. Ta ut formen och blanda ner spenaten. Strö över smulad fetaost. Baka i ugnen ytterligare 2-3 minuter tills spenaten mjuknat något.