Öppen lyxlasagne med räkor

Lasagne är en jättegod rätt. Det här är något helt annat. En lyxig variant med räkor som smakar gudomligt. Tänk på att värma tallrikarna, annars svalnar lasagnen för snabbt.

 

2 portioner

 

4 färska lasagneplattor

500 g oskalade räkor, djupfrysta

1 1/2 dl vispgrädde

1/2 dl vatten

1/2 dl torrt vitt vin

1/2 hönsbuljongtärning

2 krm + 2 krm salt

1/2 krm cayennepeppar

1/2 msk Maizena majsstärkelse

1/2 zuccini

1/2 gul lök

1 msk smör

1 påse färsk babyspenat

 

Garnering 

dill

 

1. Tina och skala räkorna. Blanda grädde, vatten och vin i en kastrull. Smula i buljongtärningen och krydda med 2 krm salt och cayennepepparn. Låt såsen koka 4-5 minuter. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i såsen. Låt koka upp.

2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta.

3. Ansa och strimla zuccinin. Skala och finhacka löken. Fräs lök och zucchinin i smör i en stekpanna ca 3 minuter. tillsätt spenaten och låt den fräsa med ca 1 minut. Krydda med 2 krm salt.

4. Lägg två lasagneplattor i det kokande vattnet och låt koka ca 2 minuter. Ta upp med en hålslev och låt rinna av på ett hushållspapper. Lägg sedan lasagneplattorna på de varma tallrikarna. Fördela spenatfräset, det mesta av såsen och det mesta av räkorna. Spara resten till garnering.

5. Koka de andra lasagneplattorna på samma sätt och lägg överst. Häll över resterande sås och toppa med några räkor och några dillkvistar.