Vi har en förkärlek för italiensk mat. När vi för en tid sedan hittade ett program på svtplay som heter Ginos italienska frestelser blev vi lyckliga. Inte bara av all härlig italiensk mat, utan också av att återse en del platser som vi själva besökt i Italien. Programmet presenteras av en charmig kock, Gino DÁcampo med rötter i Italien. Det här receptet lagade han när han besökte en plats som heter Alberobello i Apulien. Tyvärr har svt gjort ett helt annat recept, men här är hans originalrecept med våra små justeringar.
2-3 portioner
ca 300 g färsk salsiccia
2 st vitlöksklyftor
1 1/2 nypa chiliflingor
1 kvist rosmarin
200 g sparrisbroccoli
2 1/2 dl vitt vin
250 g pasta, gnocchi eller annan snäckformad pasta
pecorino
olivolja
1. Häll olivolja i en kall stekpanna. Skiva vitlöksklyftorna och lägg i pannan. Tillsätt chiliflingorna. Repa och hacka bladen på rosmarinen fint och lägg i pannan. Ta av skinnet och finfördela korvköttet i pannan. Nu sätter du igång värmen. Låt steka i 10 minuter.
2. Hacka sparrisbroccolin grovt och lägg ner i pannan. Tillsätt vinet. Låt sjuda i 8-10 minuter.
3. Koka pastan under tiden. När pastan är klar, blanda ner den i såsen och vänd runt noga. Riv över pecorino och servera.