Laxburgare med skagenröra

Burgare förekommer idag i olika varianter. Här är en laxburgare som vi hittade för många år sedan i en Allt om Mat. Laxburgaren skulle också kunna kallas lyxburgare, för det är så man känner när man äter den. Ett bra alternativ för fiskälskaren.

 

4 portioner

 

500 g laxfilé

1/2 gul lök

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 st ägg

1 msk smör

 

Skagenröra

500 g oskalade räkor ( ca 175 g skalade)

1/2 dl lättmajonäs

1 dl lätt creme fraiche

2 msk hackad dill

 

Servering

4 skivor mörkt bröd

16 st gurkskivor

4 citronbitar

 

1. Ta bort skinn och ev ben och hacka laxen grovt. Skala och finhacka löken.

2. Blanda lax, lök, salt, peppar och ägg. Forma 4 st laxbiffar.

3. Skala och grovhacka räkorna till skagenröra. Spara några till dekoration. Blanda räkor, majonäs, creme fraiche och dill.

4. Smörstek burgarna ca 4 minuter på varje sida. Servera dem på bröd med gurka och toppa med skagenröra, citron och ett par räkor.