Burgare förekommer idag i olika varianter. Här är en laxburgare som vi hittade för många år sedan i en Allt om Mat. Laxburgaren skulle också kunna kallas lyxburgare, för det är så man känner när man äter den. Ett bra alternativ för fiskälskaren.
4 portioner
500 g laxfilé
1/2 gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st ägg
1 msk smör
Skagenröra
500 g oskalade räkor ( ca 175 g skalade)
1/2 dl lättmajonäs
1 dl lätt creme fraiche
2 msk hackad dill
Servering
4 skivor mörkt bröd
16 st gurkskivor
4 citronbitar
1. Ta bort skinn och ev ben och hacka laxen grovt. Skala och finhacka löken.
2. Blanda lax, lök, salt, peppar och ägg. Forma 4 st laxbiffar.
3. Skala och grovhacka räkorna till skagenröra. Spara några till dekoration. Blanda räkor, majonäs, creme fraiche och dill.
4. Smörstek burgarna ca 4 minuter på varje sida. Servera dem på bröd med gurka och toppa med skagenröra, citron och ett par räkor.