Skinkfyllda canneloni i ostsås

Vi har ibland använt färdiga cannelonirullar men ett bättre alternativ är att använda färska lasagneplattor som du rullar efter att fyllningen lagts dit. Så gör vi i detta recept. Givetvis går det att fylla rullarna med olika ingredienser, här har vi använt svamp, lök och rökt skinka. En smakfull fyllning om ni frågar mig.

 

4 portioner

 

1 gul lök

250 g champinjoner

200 g rökt skinka

1 msk smör

1 vitlöksklyfta

2 msk tomatpuré

1 dl crème fraiche

1/2 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

200 g färska pastaplattor (12 st)

1 dl riven ost

 

Ostsås

4 dl mjölk

2 dl grädde

1 kycklingbuljongtärning

3 msk vetemjöl

3 dl riven ost

1/2 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

 

1. Skala och hacka den gula löken. Skär svampen i små bitar. Strimla skinkan. Fräs allt i lite smör i en stekpanna.

2. Pressa i vitlöken, tillsätt tomatpurén och crème fraichen. Salta och peppra.

3. Lägg lite av skinkfräsen i kanten på lasagneplattan och rulla ihop. Lägg rullarna tätt i en ugnssäker form.

4. Sätt ugnen på 225 °.

Ostsås

5. Blanda mjölk, grädde, buljongtärning och mjöl i en kastrull. Koka upp på svag värme under omrörning. Sjud i 3 minuter. Rör ner osten, salta och peppra.

6. Häll ostsåsen över pastarullarna och strö över riven ost. Grädda längst ner i ugnen ca 20 minuter. Lägg på folie när osten börjar bli brun, så att den inte bränns.

7. Garnera med nyklippt persilja och servera med blandade tomater eller annan sallad.

Lämna ett svar