Skinkfyllda canneloni i ostsås

Vi har ibland använt färdiga cannelonirullar men ett bättre alternativ är att använda färska lasagneplattor som du rullar efter att fyllningen lagts dit. Så gör vi i detta recept. Givetvis går det att fylla rullarna med olika ingredienser, här har vi använt svamp, lök och rökt skinka. En smakfull fyllning om ni frågar mig.

 

4 portioner

 

1 gul lök

250 g champinjoner

200 g rökt skinka

1 msk smör

1 vitlöksklyfta

2 msk tomatpuré

1 dl crème fraiche

1/2 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

200 g färska pastaplattor (12 st)

1 dl riven ost

 

Ostsås

4 dl mjölk

2 dl grädde

1 kycklingbuljongtärning

3 msk vetemjöl

3 dl riven ost

1/2 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

 

1. Skala och hacka den gula löken. Skär svampen i små bitar. Strimla skinkan. Fräs allt i lite smör i en stekpanna.

2. Pressa i vitlöken, tillsätt tomatpurén och crème fraichen. Salta och peppra.

3. Lägg lite av skinkfräsen i kanten på lasagneplattan och rulla ihop. Lägg rullarna tätt i en ugnssäker form.

4. Sätt ugnen på 225 °.

Ostsås

5. Blanda mjölk, grädde, buljongtärning och mjöl i en kastrull. Koka upp på svag värme under omrörning. Sjud i 3 minuter. Rör ner osten, salta och peppra.

6. Häll ostsåsen över pastarullarna och strö över riven ost. Grädda längst ner i ugnen ca 20 minuter. Lägg på folie när osten börjar bli brun, så att den inte bränns.

7. Garnera med nyklippt persilja och servera med blandade tomater eller annan sallad.