Vi har ibland använt färdiga cannelonirullar men ett bättre alternativ är att använda färska lasagneplattor som du rullar efter att fyllningen lagts dit. Så gör vi i detta recept. Givetvis går det att fylla rullarna med olika ingredienser, här har vi använt svamp, lök och rökt skinka. En smakfull fyllning om ni frågar mig.
4 portioner
1 gul lök
250 g champinjoner
200 g rökt skinka
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
200 g färska pastaplattor (12 st)
1 dl riven ost
Ostsås
4 dl mjölk
2 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
3 msk vetemjöl
3 dl riven ost
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1. Skala och hacka den gula löken. Skär svampen i små bitar. Strimla skinkan. Fräs allt i lite smör i en stekpanna.
2. Pressa i vitlöken, tillsätt tomatpurén och crème fraichen. Salta och peppra.
3. Lägg lite av skinkfräsen i kanten på lasagneplattan och rulla ihop. Lägg rullarna tätt i en ugnssäker form.
4. Sätt ugnen på 225 °.
Ostsås
5. Blanda mjölk, grädde, buljongtärning och mjöl i en kastrull. Koka upp på svag värme under omrörning. Sjud i 3 minuter. Rör ner osten, salta och peppra.
6. Häll ostsåsen över pastarullarna och strö över riven ost. Grädda längst ner i ugnen ca 20 minuter. Lägg på folie när osten börjar bli brun, så att den inte bränns.
7. Garnera med nyklippt persilja och servera med blandade tomater eller annan sallad.