Carpaccio på rödbetor med chevrèkräm

Vilken underbart god förrätt! Rödbetor och chèvre är en klassisk kombination med sötman från rödbetorna som bryts mot den syrliga getosten. Dessutom är förrätten vegetarisk vilket ger många möjligheter att välja varmrätt.

 

4 portioner

 

500 g rödbetor

1 dl pinjenötter

1 påse salladsblad (ca 70 g)

1 msk olivolja

1/2 msk flytande honung

1 tsk flingsalt

2 krm nymalen svartpeppar

 

Kräm

75 g chevrèost

3/4 dl crème fraiche

1 krm salt

1/2 krm nymald svartpeppar

 

1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och gnid av skalet under rinnande kallt vatten.

2. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna.

3. Skär bort kanten på osten. Mosa samman osten och crème fraiche med en gaffel. krydda med salt och peppar. 

4. Skär rödbetorna i tunna skivor på en mandolin.

5. Fördela rödbetorna på tallrikar. Lägg på en klick chèvrekräm och strö över sallad och rostade pinjenötter. Ringla över olja och honung. Strö över flingsalt och peppar.