Fläskfilé med gorgonzola och banan

Det här receptet hittade vi i en gammal receptpärm. Vi har ätit det mycket förr, men nu var det länge sedan. Receptet är visserligen gammalt, men lika gott ändå. Egentligen är det lika aktuellt idag. Prova det gärna, ni blir inte besvikna.

 

4 portioner

 

500 g fläskfilé

smör eler margarin

salt

peppar

1 tsk curry

1 stor röd paprika

2 dl grädde

2 msk mango chutney

2 bananer

100 g gorgonzolaost

 

1. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn skivorna på båda sidor i lite matfett i en stekpanna i ett par minuter. Salta, peppra och strö över curryn.

2. Ta upp köttet och lägg det i en ugnsfast form. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs den lätt i stekpannan, späd med grädden och rör i mango chutney. Lät sjuda ett par minuter. Häll paprikaröran över köttet.

3. Skala och dela bananerna i bitar på längden. Lägg dem över köttet och smula över gorgonzolan.

4. Gratinera i ugnen, 250 °, tills osten smält och fått lite färg.

5. Servera med ris eller pasta och en sallad.