Flygande Jakob 2.0

Flygande Jakob är en klassisk 70-talsrätt. Här i en ny form som vi kallat 2.0. Bananerna är utbytta mot ananas och mango, och de salta jordnötterna mot cashewnötter. En sak har de gemensamt, det smakar lika bra.

 

4 portioner

 

400 g kycklingfilé ( minutstrimlor)

4 portioner ris

4 ringar ananas

125 g tärnad mango

0,5 röd pepparfrukt

1 paket bacon

1 dl cashewnötter

2,5 dl matlagningsgrädde

1,5 dl chilisås

salt och peppar

 

1. Sätt ugnen på 225 °.

2. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Smörj en ugnsfast form och lägg riset i botten. 

3. Stek kycklingstrimlorna, salta och peppra. Fördela kycklingen över riset.

4. Skär ananasringarna i bitar och fördela ananas och mango över kycklingen. Finhacka den röda pepparfrukten och strö över den och cashewnötterna.

5. Stek baconet knaprigt och klipp dem i bitar. Lägg baconbitarna över alltsammans.

6. Vispa samman grädde och chilisås. Smaka av med salt och peppar och häll över. 

7. Gratinera i ugnen 20-25 minuter och servera med en sallad.