Grillad flankstek med glaze

Flankstek är en saftig, mör och välsmakande styckningsdetalj av nötkött. Med den här glazen blir det extra smakrikt. Servera med kokta nypotatis, en god sallad och eventuellt bearnaisesås.

 

4 portioner

600 g flankstek

salt och peppar

 

Glaze

0,5 dl honung

0,5 dl japansk soja

0,5 dl sweet chilisås

1,5-2 pressade vitlöksklyftor

0,5 dl ketchup

0,5 msk malen ingefära

 

1.Rör samman alla ingredienser till glazen. 

2. Tänd grillen i god tid så att du får en bra glödbädd för grillningen.

3. Salta och peppra köttet på båda sidor. Lägg köttet på grillen och låt den få en bra grillyta på båda sidor. Det brukar ta 3-4 minuter per sida, beroende på hur varm grillen är. Flytta köttet så att det inte ligger över grillkolet. Pensla på glaze på båda sidor och lägg på locket på grillen. Låt stå ca 5 minuter och glaza ytterligare en gång på båda sidor. Låt stå ytterligare några minuter under lock. Ta köttet från grillen och lägg det i folie att vila.

4. Servera den resterande glazen som extra sås vid servering.