Grönsakssoppa med chorizo

Den här mustiga grönsakssoppan kan du anpassa efter tillgång på grönsaker. Med lite chorizo blir den lite mer smakrik och kanske också lite modernare i smaken.

 

 4 portioner

 

1½ lit vatten

3 st grönsaksbuljongtärningar

500 g blomkål

4 st potatisar, medelstora

3 st morötter

1 st purjolök

2 dl gröna ärtor, djupfrysta

300 g chorizokorv

persilja

 

1. Skala potatis och morötter. Dela i mindre bitar eller skivor. Skölj blomkålen och dela i buketter. Skölj purjolöken noga och skär i centimetertjocka skivor.

2. Mät upp vatten och lägg i buljongtärningar, potatis, morötter, blomkål och purjolök. Låt koka ca 15 min. Lägg sedan i ärtor och korven skuren i skivor. Låt allt koka upp på nytt och koka ytterligare ett par minuter. 

3. Häll upp soppan i skålar eller djupa tallrikar och strö över klippt persilja. Servera gärna med ett gott bröd och ev lite senap.