Laxsallad med krämig dressing

En spännande sallad med pasta och sallad som grund, tillpiffat med varmrökt lax, kiwi och apelsin. Som alternativ till apelsin kan man tänka sig melon. En utmärkt sommarsallad.

 

4 portioner

 

300 g pasta, t.ex. gnocchi

300 g varmrökt lax

1/2 isbergssalladshuvud

2 kiwi

2 apelsiner

 

Vallmodressing

1 knippe gräslök

1 dl grädde

pressad saft av 1/2 citron

1 msk vallmofrö

1 msk sötstark senap

salt och peppar

 

1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

2. Dela laxen i bitar. Skölj och strimla salladen. Skala och tärna kiwin. Skala och skär apelsinen i bitar. 

3. Blanda kokt pasta, lax, kiwi och apelsin på ett fat.

Vallmodressing

4. Hacka gräslöken. Blanda grädde, citronsaft, gräslök, vallmofrön och senap. Smaka av med salt och peppar. Hälla dressingen över salladen.