Krämig kycklingpanna

Kyckling kan ätas på många sätt. Den här rätten är ytterligare ett. Lårfiléer är en av de smakrikaste kycklingdelarna, tycker vi. Här får de puttra i en gräddsås smaksatt med äppelcider och senap. Riktigt smaskigt. Om du föredrar potatis kan du byta ut riset.

 

2 portioner

 

450 g kycklinglårfilé

1 msk Smör och rapsolja till stekning

2,5 dl äppelcider, alkoholfri

2,5 dl vispgrädde

1 msk grovkornig stark senap

1 msk sötstark senap

2 msk kycklingfond konc

1 tsk torkad timjan

salt och peppar

 

Till servering

Ris

Kokta morötter

 

1. Putsa och torka av kycklinglårfiléerna. Salta och peppra dem. Stek dem 4-5 minuter på varje sida i en stekpanna så att de får fin färg och är genomstekta. 

2. När lårfiléerna är stekta, häll på cidern och låt dem bräsera på medelvärme i ca 8 minuter under lock. Det skall koka, inte stormkoka. 

3. Lyft upp kycklingfiléerna ur stekpannan och håll dem varma i en folie.

4. Vispa i grädde. senap, fond och timjan. Låt såsen sjuda ihop 5-7 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar. Eventuellt kan du tillsätta mer cider, senap eller fond.

5. Lägg ner kycklinglårfiléerna i såsen så att allt blir genomvarmt.

6. Servera med ris och kokta morötter.