Fiskgratäng med lax och torsk

Som framgått många gånger i den här bloggen så älskar vi fisk. Vi har turen att ha en utmärkt fiskbutik  där vi bor, Petterssons Fisk i Staffanstorp. Alltid bästa kvalité som inspireras oss till många fina recept. Den här gratängen är lite lyxig med både lax och torsk toppat med hummersås och räkor. Kan det bli godare.

 

6 portioner

 

500 g laxfilé

500 g torskfilé

4 dl vispgrädde

200 g färskost, Philadelphia original

2 msk koncentrerad hummerfond

2 msk dill, hackad

0,5 msk curry

salt 

250 g körsbärstomater

 

Garnering

skalade räkor (valfri mängd)

 

Till servering

kokt potatis

grön sparris, kokt

 

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i 2×2 cm stora bitar, och lägg i en ugnsform. Salta fisken. Strö över tomaterna.

2. Vispa ihop grädde, färskost, fond, dill, curry och ev salt i en kastrull. Koka upp lite långsamt och ringla sedan såsen över fiskbitarna.

3. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills fisken är klar och gratängen fått lite färg.

4. Toppa med räkor och sparris och servera med kokt potatis.