Som framgått många gånger i den här bloggen så älskar vi fisk. Vi har turen att ha en utmärkt fiskbutik där vi bor, Petterssons Fisk i Staffanstorp. Alltid bästa kvalité som inspireras oss till många fina recept. Den här gratängen är lite lyxig med både lax och torsk toppat med hummersås och räkor. Kan det bli godare.
6 portioner
500 g laxfilé
500 g torskfilé
4 dl vispgrädde
200 g färskost, Philadelphia original
2 msk koncentrerad hummerfond
2 msk dill, hackad
0,5 msk curry
salt
250 g körsbärstomater
Garnering
skalade räkor (valfri mängd)
Till servering
kokt potatis
grön sparris, kokt
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i 2×2 cm stora bitar, och lägg i en ugnsform. Salta fisken. Strö över tomaterna.
2. Vispa ihop grädde, färskost, fond, dill, curry och ev salt i en kastrull. Koka upp lite långsamt och ringla sedan såsen över fiskbitarna.
3. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills fisken är klar och gratängen fått lite färg.
4. Toppa med räkor och sparris och servera med kokt potatis.