Detta är första gången vi gör soppa på kycklingfärs. Men nog inte den sista. Kycklingfärs är en av våra favoritråvaror. Den här gången fick vi dock tillverka färsen av ett par kycklingfiléer eftersom det var slut i butiken. En enkel sak med hjälp av en matberedare med knivar och lite korta tag på momentläget.
4 portioner
400 g kycklingfärs
2 palsternackor
2 morötter
1 purjolök
1 msk smör
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
1/2 dl sötstark senap
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
persilja
Tillbehör
Bröd
1. Skala och skär palsternackor och morötter i små bitar. Ansa och strimla purjolöken.
2. Stek färsen i smör tills den fått fin färg.Tillsätt rotfrukterna och låt dem steka med ca 3 minuter. Häll över vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 10 minuter.
3. Häll grädden i soppan och rör i senap. Låt koka ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
4. Strö persilja över soppan. Servera med bröd.