Vi har blivit förtjusta i gnocchi. Troligen beror det på att vi gillar när såsen gottar in sig i gnoccin. Det här är ett jätteenkelt recept men med en god räksås inte helt utan sting. Självklart kan man öka mängden chili och vitlök om man vill ha ännu mer sting på såsen. Vi har gjort receptet för 2 personer, men kan lätt ökas upp.
2 portioner
1 klyfta vitlök, hackad
1/2 pepparfrukt (chili), hackad
2 dl créme fraiche
1/2 dl hackad dill
250 g skalade räkor (ca 600 g oskalade)
70 g Babyspenat
cest av en 1/2 citron
salt och peppar
250 g Gnocchi
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Stek vitlök och chili mjukt i en kastrull. Blanda i créme fraiche, dill, babyspenat och det mesta av citroncesten. Värm upp blandningen. Smaksätt med salt och peppar.
3. Blanda i räkorna. Spara några till garnering. Blanda till sist i den färdigkokta gnocchi.
4. Lägg upp i tallrik och garnera med några räkor.