Kycklingfilé kan ätas på många sätt. Det här är ett av de bättre. Fyllningen tillför smaker som för tankarna till varmare breddgrader. Tänk förresten på att följa receptet och låt kycklingfilén bli färdig i ugnen, det gör den så mycket saftigare.
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 dl soltorkade tomater, strimlade i olja
130 g fetaost
1 krm timjan, torkad
8 skivor parmaskinka
salt och peppar
Salsa o potatis
600 g potatis
250 g fryst mango
16 körsbärstomater
1/2 gurka
lite flytande honung
salt och peppar
1. Tina mangon. Dela körsbärstomaterna och skär gurkan i småbitar. Blanda och smaka av med honung, salt och peppar.
2. Putsa kycklingfiléerna och skär en ficka längs med i den tjockaste delen.
3. Smula fetaosten och blanda med tomater och timjan. Fyll filéerna med fetaostblandningen. Salta och peppra. Linda två skivor parmaskinka runt varje filé.
4. Tvätta potatisen och dela den i klyftor. Lägg den på en långpanna på ett bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salta. Ugnsbaka potatisen i 15 minuter, 225 °. Efter de15 minuterna sätter du ner ugnen till 200 °.
5. Bryn filéerna försiktigt runt om. Lägg dem tillsammans med potatisen i långpannan och låt dem eftersteka tillsammans med potatisen ytterligare 10-15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Servera kycklingfiléerna med den ugnsbakade potatisen och salsan.