Rabarberkaka

Vi har skördat rabarber för första gången från vår nya rabarberplanta. Det blev inte så mycket, men det räckte till den här enkla och goda rabarberkakan. Den går att äta som den är till fikan eller serveras med en klick vispgrädde eller vaniljvisp.

 

Ca 10 bitar

 

2 ägg

1,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

4 dl rabarber

 

Garnering

pärlsocker

20 g smör

 

1. Sätt ugnen på 200 °. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Rör om.

2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 22-24 cm i diameter. Skär rabarbern i bitar och tryck ner den i kaksmeten. Skiva över smöret på kakan med en osthyvel. Strö över pärlsocker.

3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna före servering.