Pajer av alla slag är något som de flesta gillar. Kyckling, paprika och champinjoner i en krämig stuvning och med ett lock av pajdeg. Kan det bli godare?
4 portioner
Pajdeg
2½ dl vetemjöl
100 g Smör
2 msk vatten
Fyllning
1 st grillad kyckling
2 st gula lökar
150 g champinjoner
1 st vitlöksklyfta
1 st röd paprika
1 tsk curry
1 msk kycklingfond
3 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde 15%
Smör och rapsolja, salt, peppar och 1 ägg
1. Blanda samman vetemjöl, smör och vatten, gärna i en matberedare och kör till en smidig deg. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylen i 30 min.
2. Ta bort skinn och ben från kycklingen och dela i mindre bitar.
3. Hacka lök och vitlök och skär paprikan i små tärningar. Skiva champinjonerna. Börja med att steka svampen i lite smör och rapsolja så den får färg. Lägg i lök och vitlök och strö över curryn. Låt det fräsa ca 5 min.
4. Strö över mjöl, rör om och späd med mjölk och grädde. Tillsätt kycklingfonden. Lägg i kycklingköttet och småkoka stuvningen i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Bred ut stuvningen i en smord pajform.
5. Kavla ut pajdegen och lägg som ett lock över pajformen. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda pajen i 200 grader mitt i ugnen ca 20 min eller till pajskalet fått fin färg.