Kycklingpaj med lock

Pajer av alla slag är något som de flesta gillar. Kyckling, paprika och champinjoner i en krämig stuvning och med ett lock av pajdeg. Kan det bli godare?

 

4 portioner

 

Pajdeg

2½ dl vetemjöl

100 g Smör 

2 msk vatten

 

Fyllning

1 st grillad kyckling

2 st gula lökar

150 g champinjoner

1 st vitlöksklyfta

1 st röd paprika

1 tsk curry

1 msk kycklingfond

3 msk vetemjöl

2 dl mjölk

2 dl matlagningsgrädde 15%

Smör och rapsolja, salt, peppar och 1 ägg

 

1. Blanda samman vetemjöl, smör och vatten, gärna i en matberedare och kör till en smidig deg. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylen i 30 min.

2. Ta bort skinn och ben från kycklingen och dela i mindre bitar.

3. Hacka lök och vitlök och skär paprikan i små tärningar. Skiva champinjonerna. Börja med att steka svampen i lite smör och rapsolja så den får färg. Lägg i lök och vitlök och strö över curryn. Låt det fräsa ca 5 min.

4. Strö över mjöl, rör om och späd med mjölk och grädde. Tillsätt kycklingfonden. Lägg i kycklingköttet och småkoka stuvningen i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Bred ut stuvningen i en smord pajform.

5. Kavla ut pajdegen och lägg som ett lock över pajformen. Pensla med uppvispat ägg.

Grädda pajen i 200 grader mitt i ugnen ca 20 min eller till pajskalet fått fin färg.