Ytterligare ett recept i slanka linjens tecken. Enkelt och snabbt men inte mindre gott. Om man gillar matjessill förstås.
2 portioner
300 g potatis
1/2 dl lätt crème fraiche
2 msk lättmajonäs
1/2 syrligt äpple
1 msk, dill
1 msk, gräslök
1/2 tsk honung
2 skivor kavring ( ca 50 g )
2 1/2 msk smör
1 burk matjessill ( 200 g )
salt och peppar
1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
2. Blanda crème fraiche med majonäsen. Kärna ur och tärna äpplet fint. Vänd ner i såsen och blanda i finskuren gräslök och hackad dill. Smaka av med salt och peppar och lite honung.
3. Smula kavringen och stek den knaprig i smör.
4. Häll av spadet från matjessillen. Lägg upp på trallrik och strö över kavringssmulet. Servera med potatis och äppelsås. Garnera med dill.