Matjessill med äppelsås

Ytterligare ett recept i slanka linjens tecken. Enkelt och snabbt men inte mindre gott. Om man gillar matjessill förstås.

 

2 portioner

 

300 g potatis

1/2 dl lätt crème fraiche

2 msk lättmajonäs

1/2 syrligt äpple

1 msk, dill

1 msk, gräslök

1/2 tsk honung

2 skivor kavring ( ca 50 g )

2 1/2 msk smör

1 burk matjessill ( 200 g )

salt och peppar

 

1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. 

2. Blanda crème fraiche med majonäsen. Kärna ur och tärna äpplet fint. Vänd ner i såsen och blanda i finskuren gräslök och hackad dill. Smaka av med salt och peppar och lite honung.

3. Smula kavringen och stek den knaprig i smör.

4. Häll av spadet från matjessillen. Lägg upp på trallrik och strö över kavringssmulet. Servera med potatis och äppelsås. Garnera med dill.