Morotscupcakes med frosting

Jättesaftiga morotsmuffins med ett inslag av kanel och muskot. Receptet har sitt ursprung från Roy Fares, men som vanligt har vi ändrat en del efter vårt huvud. 

 

12 cupcakes 

 

Cupcakes

170 g riven morot

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

2 tsk mald kanel

1/2 krm riven muskot

2 st ägg

2 dl strösocker

1 1/2 dl olja

 

Frosting

60 g mjukt smör

5 dl Florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk citronsaft

100 g Philadelphiaost

Strössel

 

1. Sätt ugnen på 180 ° varmluft och ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt.

2. Riv morötterna fint. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, kanel och muskot i en bunke.

3. I en annan bunke vispar du ägg och socker vitt och fluffigt med en elvisp. Blanda i morötter och vänd ner de torra ingredienserna, lite i taget så du undviker klumpar. Blanda ner oljan.

4. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 23 minuter. Prova med en sticka att de är genomgräddade. Ta ut dem och låt dem svalna.

5. Vispa ihop smöret, osten, vaniljsockret och citronsaften. Tillsätt florsockret lite i taget tills det blir en fast och fin frosting. Spritsa frostingen på de svalnade cupcakesen och dekorera med strössel.