Pannacotta med hallonspegel

Pannacotta tillhör en av våra absoluta favoritdesserter. Toppingen kan varieras på många sätt. Här är ett recept med en hallonspegel och färska hallon. Denna dessert passar till många festliga tillfällen både sommar som vinter, eller varför inte som en nyårsdessert.

 

4 portioner

 

4 dl vispgrädde

½ dl socker

1 vaniljstång

1½ st gelatinblad

 

Hallonspegel

250 g frysta hallon

3 st gelatinblad

1 dl strösocker

1/2 dl vatten

 

Garnering 

färska hallon

blad av citronmeliss

 

Pannacotta

1. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten ca 10 minuter. Klyv vaniljstången på längden.

2. Koka upp grädden med vaniljstången och sockret. Ta upp vaniljstången.Ta av från plattan och lägg i de urkramade gelatinbladen. Rör om ordentligt så att gelatinbladen smälter.

3. Slå upp i formar eller glas. Låt stå i kyl tills pannacottan stelnat.

 

Hallonspegel

4. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten ca 10 minuter. Tina hallonen.

5. Koka upp hallonen med socker och vatten. När hallonen är sönderkokte pressar du hallonen genom en finmaskig sil för att få bort kärnorna. Hetta upp hallonsåsen på nytt.

6. Lägg de urkramade gelatinbladen i den varma hallonsåsen och rör om tills gelatinbladen smälter. 

7. Slå på hallonspegeln på den stelnade pannacotta och ställ in i kylen minst 2 timmar före servering. 

8. Garnera med färska hallon och blad av citronmeliss.