Fläskfilépanna

Detta är en krämig fläskfilépanna med bacon och svamp. Du kan servera den med ris, bulgur eller varför inte pressad potatis. En riktigt god och festlig rätt.

 

4 portioner

 

1 fläskfilé, ca 600 g

salt och peppar

240 g bacon skuren i bitar

500 g champinjoner

1 msk smör

3 dl matlagningsgrädde

1 msk kalvfond

2 msk japansk soja

smör&rapsolja för stekning

 

Rårörda lingon

250 g frysta lingon

3/4 dl socker

 

Garnering

hackad persilja

 

1. Börja med de rårörda lingonen. Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret smält.

2. Putsa fläskfilén och skär den i ca 1 cm skivor. Bryn köttet i smör&rapsolja på medelvärme, salta och peppra och lägg åt sidan.

3. Stek baconet krispigt och låt rinna av på ett hushållspapper. Håll varmt.

4. Ansa och skiva champinjonerna och stek i lite smör&rapsolja tills svampen fått fin färg. Lägg åt sidan och håll varmt.

5. Häll grädden i stekpannan. Tillsätt fond, soja, svamp och bacon. Spara lite svamp och bacon till garnering. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. 

6. Lägg ner köttet i såsen och låt allt bli varmt. Vid servering lägg på resten av svamp och bacon och toppa med lite rårörda lingonen. Avsluta med hackad persilja.

7. Servera med ris eller bulgur och rårörda lingon.