Parmesangratinerad kycklingfilé

Ännu ett kycklingrecept. Vi hittar ständigt nya som vi inte provat eller gamla som vi inte lagat på länge. Detta är ett sådant recept. Gammalt men inte omodernt.

 

4 portioner

 

4 kycklingfiléer

2 dl riven parmesanost

salt

nymald svartpeppar

Sås

2 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

2-3 msk citronsaft

2-3 msk kycklingfond

2 dl creme fraiche

1/2 dl klippt persilja

500 g spagetti eller tagliatelle

1 paket bacon

 

1. Vänd filéerna i osten och bryn i stekpanna runt om. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Salta och peppra. Täck med riven ost. Gratinera i 225 ° ca 15 minuter.

2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. 

3. Knaperstek bacon.

4. Koka upp vatten, buljongtärning och tillsätt alla ingredienser till såsen utom persiljan. Rör i persiljan före servering.

5. Blanda i baconet i pastan och servera med kycklingfiléer och sås.