Pannacotta med björnbärsmousse

Finns den någon bättre dessert att bjuda på än en pannacotta. Man kan toppa pannacotta på många olika saker. Här har vi gjort en björnbärsmousse som ger en friskhet till den krämiga pannacottan. Pannacottan kan förberedas dagen före man skall bjuda på den och bara ta fram och dekorera den vid servering. 

 

4 portioner

 

Pannacotta

1 1/2 gelatinblad

3 dl vispgrädde

1 kryddmått vaniljpulver

100 g vit choklad

 

Björnbärsmousse

1 1/2 gelatinblad

250 g frysta björnbär

1/2 apelsin, saften

2 äggulor

1 dl florsocker

1 dl vispgrädde

 

Dekoration

8 st färska björnbär

1 msk florsocker

 

Pannacotta. 

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Koka upp grädde och vaniljpulver i en kastrull. Ta av plattan och lägg i de urkramade gelatinbladen. Rör om ordentligt så att gelatinbladen smälter. 

2. Hacka chokladen och häll ner den i grädden. Blanda väl. 

3. Häll upp i glas och låt stå i kyl ca 3 timmar.

 

Björnbärsmousse. 

4. Blötlägg gelatinbladen ca 10 minuter i kallt vatten. Hetta upp björnbären en kastrull och koka sönder dem. Sila genom en finmaskig sil till en slät puré. Sätt hälften av purén åt sidan och värm upp resten i kastrullen. 

5. Ta av från plattan och låt de urkramade gelatinbladen smälta ner i den varma purén. Blanda ned den avsvalnade purén och apelsinsaften. 

6. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Rör ner purén i äggvispet. 

7. Vispa grädden lätt. Vänd försiktigt ner den i äggblandningen. Fördela moussen ovanpå pannacottan. Låt stelna i kyl minst 2 timmar eller till dagen efter.

 

Servering. 

8. Dekorera med färska björnbär och pudra över florsocker.