Rabarberpaj är ett måste när rabarbern är i säsong. De flesta recepten är ganska lika, men det kan vara lite olika tillsatser i slutet. Här har vi provat ett recept med lite kolasmak, och det var mycket smakfullt.
4 portioner
Rabarberfyllning
500 g rabarber
1 msk potatismjöl
2 tsk malen kardemumma
1 dl strösocker
Kolasmulseg
100 g smör, mjukt
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 °.
2. Skala rabarbern och skär den i små bitar.
3. Blanda ihop rabarbern med resten av ingredienserna till fyllningen i en skål. Lägg i en ugnssäker pajform.
4. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en skål. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop degen tills det blir en smulig deg.
5. Smula degen över rabarberfyllningen och grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
6. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.