Surdegspizza med färskpotatis o räkor

Vi har blivit förtjusta i surdegspizza. Den färdiga degen, av märket Pop, blir jättegod, lika god som en deg man gör själv. Den här pizzan passar bra på våren-försommaren när färskpotatisen kommer. 

 

2 portioner

 

1 påse surdegspizzadeg Pop (400 g)

1 dl crème fraiche

1 1/2 dl grovriven parmesanost

5 kokta färskpotatisar

1/2 rödlök

1 krm nymald svartpeppar

1/2 burk storkornig stenbitsrom

30 skalade räkor

dill

 

1. Sätt ugnen på 220 °.

2. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper i storlek som passar till en ugnsplåt. Bred ut crème fraichen på pizzan. Strö över hälften av osten. Krydda med några drag nymald svartpeppar.

3. Skiva potatisen tunt och fördela den över pizzan. Strö över resten av osten. Lägg på rödlöken.

4. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 18 minuter eller tills den fått fin färg.

5. Ta ut pizzan och fördela räkorna över pizzan.  Lägg på rödlöken och strö över dill.

6. Klar att servera!