Torskrygg med räkor och filodeg

Vi älskar fisk. Minst två gånger i veckan står det fisk på matsedeln. När vi vill festa till det blir det ofta torskrygg. Vi är bortskämda med att ha en fiskhandlare som förser oss med färsk fisk fem dagar i veckan, men om man inte har tillgång till detta finns det givetvis djupfryst torskrygg. Torsk och räkor passar som handen i handsken. Filodegen gör rätten lite mer spännande, och den hittar du i frysdisken. Om du vill utesluta filodegen går det utmärkt. Det blir nästan lika gott utan.

 

4 portioner

 

4 bitar (ca 600 g) torskrygg, färsk eller djupfryst

½ bunt dill

100 g färskost t ex Philadelfia original

200 g räkor, djupfrysta

2 blad filodeg, djupfryst

3 tsk rapsolja

1 msk parmesanost

salt och peppar

 

1. Tina filodegen. Tina torsk och räkor. Skala räkorna och dela i mindre bitar.

2. Lägg torsken i en smord eldfast form. Salta och peppra efter smak.

3. Blanda ost och dill. Tillsätt räkorna och rör om försiktigt. Fördela röran över fisken.

4. Pensla filodegen med olja. Skär i tjocka remsor och skrynkla till dem. Fördela över fisken. Riv parmesanen fint och strö över filodegen.

5. Tillaga i ugnen i 225 grader ca 15 min. Täck med al-folie de sist 5 minuterna, så inte filodegen blir bränd.

Servera med pressad potatis och broccoli