Falukorvsgryta

Falukorv är husmanskost. Om man tröttnar på att steka den och servera den med makaroner och ketchup, kan det här vara ett alternativ. Snabbt, enkelt, billigt och gott. Laga gärna en stor sats så att det räcker till mer än en middag. Det blir bara bättre om det får stå en dag.

 

4 portioner

 

 

6 potatisar

4-5 morötter

1 liten purjolök

1 burk plommontomater 400 g

500 g Falukorv

7 1/2 dl vatten

1 1/2 hönsbuljongtärning

1 lagerblad

salt

Senapstopping

Crème fraiche

Johnny´s sötstarka senap

 

1. Skala och ansa potatisar, morötter och purjolök. Skär grönsakerna och falukorven i bitar.

2. Koka upp vatten  och smula ner buljongtärningen. Lägg i lagerblad och grönsaker och låt koka i ca 20 minuter..

3. Lägg ner korven och plommontomaterna, och låt det koka ytterligare 2-3 minuter. Smaka av med salt.

4. Blanda crème fraiche och senap efter smak.