Fisk Piccata

För några år sedan gick det ett program på SVT som hette Landgång med Anne Lundberg som programledare. Vi följde en kock som hette German Zamudio och som jobbade till sjöss. Han lagade många fantastisk rätter i programmet. En rätt som vi fastnade för var fisk piccata. Här är receptet med lite av våra anpassningar.

 

4 portioner

 

750 g torskfilé

2 ägg

2 krossade vitlöksklyftor

1 dl hackad persilja

1 dl riven parmesanost

1 finhackad gul lök

1 finhackad röd paprika

2 burkar krossade tomater á 400 g

2 pressade vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

mjöl, salt och svartpeppar

 

1. Salta och peppra filéerna och vänd dem i mjöl.

2. Blanda ihop ägg, krossade vitlöksklyftor, persilja, parmesanost och smaksätt med salt och peppar till en paneringssmet.

3. Vänd de mjölade fiskfiléerna i paneringssmeten.

4. Fräs den hackade löken i smör och låt den få lite färg. Tillsätt paprikan, den pressade vitlöken, de krossade tomaterna och tomatpurén. Smaksätt med salt och peppar och låt alltsammans koka några minuter.

5. Stek fisken i smör eller margarin några minuter på varje sida tills den är genomstekt.

6 Servera fisk piccata med tomatsås, ris och ”sugar snaps” ärter.

Kommentera