Det här är ett gammalt recept som vi hittat i en veckotidning. Kanske inte den enklaste med tanke på att man skall skala och hacka äpplen och hacka mandel, men när kakan är klar har man glömt allt jobbet. Då återstår bara att njuta.
30 bitar
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl matlagningsgrädde
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Äppeltopping
6 medelstora äpplen
1 1/2 dl sötmandel
1 1/2 dl kokosflingor
1 dl strösocker
1 msk malen kanel
1. Smält smöret. Låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Rör ner grädden i smöret. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner smörblandningen och mjöl växelvis i äggsmeten.
3. Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Fördela smeten i långpannan.
4. Skala, kärna ur och finhacka äpplena. Hacka mandeln. Lägg allt i en plastpåse och häll i resten av ingredienserna. Skaka runt så allt blir väl blandat. Strö det över kaksmeten.
5. Grädda mitt i ugnen, 175°, i ca 35 minuter. Känn med en sticka så att kakan är genombakad. Skär kakan i rutor medan den är ljummen.