Baka tårtor är inte riktigt vårt område. Rulltårtor däremot, det går bra. När vi hittade detta recept och provbakade den, fann vi att den fungerar utmärkt som tårta. Riktigt smaskig och populär bland våra gäster.
Ca 10 bitar
Botten
3 ägg
2 dl socker
1/2 tsk geléfärg röd
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
Fyllning
100 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
150 g Philadelphiaost
1/2 dl vispgrädde
100 g färska hallon
Garnering
1 1/2 dl vispgrädde
färska hallon
1. Vispa ägg och socker pösigt. Färga smeten rosa med geléfärgen.
2. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner i äggsmeten.
3. Vänd ner mjölken. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter i 225 °.
4. Ta ut plåten sockra kakan. Lägg ett bakplåtspapper över. Vänd upp baksidan och lossna bakplåtspapperet från botten. Låt botten svalna under långpannan.
5. Vispa smör och florsocker fluffigt. Vispa i färskost och grädde. Bred ut krämen över bottnen. Strö över hallonen och rulla ihop. Lägg in rullen i kyl i ett folie.
6. Vid servering ta ut rullen, vispa grädden och spritsa den snyggt på rullen. Garnera med hallon.