Sallad med kyckling, getost o rödbetor

Vi äter mycket kyckling. Därför är det inte konstigt att vi får många recept med kyckling här på bloggen. Här är ett ytterligare som har sitt ursprung från Allt om Mat. Som vanligt anpassar vi det efter eget huvud, men det blir det inte sämre av.

Bilden visar 2 portioner

 

4 portioner

 

500 g kycklingfilé

4 örtkvistar t.ex timjan, rosmarin

1 citron

3 msk olivolja

salt

2 krm nymald svartpeppar

4-5 rödbetor

65 g blandad sallad

100 g getost

 

Granolaströssel

1/2 dl valnötter

1/2 dl solrosfrö

1/2 dl pumpafrön

1 krm mald spiskummin

1 krm salt

1 msk crema di balsamico

 

Dressing

1 msk honung

2 msk äppelcidervinäger

3 msk olivolja

1 krm salt

 

1. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse. Skölj citronen  noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Repa och hacka timjan och rosmarin och blanda med citronsaft, citronskal, 2 msk olja, 1 tsk salt och peppar. Häll marinaden i påsen och marinera kycklingen ca 1 timme.

2. Sätt ugnen på 200 °. Skrubba rödbetorna väl och skär dem i klyftor om de är stora. Lägg dem på en plåt och blanda med 1 msk, olja. Ugnsbaka dem ca 25 minuter eller tills de är mjuka. Låt svalna.

3. Rosta valnötter, solrosfrö och pumpafrön i en torr stekpanna. Sänk värmen och krydda med spiskummin och salt. Ringla över crema di balsamico och blanda väl. Låt svalna.

4. Bryn kycklingen på ett stekjärn runt om. Lägg över dem i en ugnsfast form och låt dem gå färdigt i ugnen ca 10 minuter, 200 °. Kolla att de är genomstekta.

5. Lägg salladen på ett fat. Lägg på rödbetor och getost. Skär kycklingen i skivor och lägg dem överst. Fördela granolan på toppen.

6. Vispa samman alla ingredienser till dressingen och häll över salladen.