Små räkpajer

Räkor som förrätt är alltid populärt. Varför inte servera en portionspaj med räkstuvning och en smak av hav på en bädd av sallad. Här har vi delat upp pajen i fyra portionsformar, men om du föredrar att göra en stor paj går det lika bra.

 

4 portioner

 

Pajdeg

3 dl vetemjöl

100 g margarin

2 msk vatten

 

Fyllning

600 g räkor med skal

4 dl Matlagningsgrädde

2 msk margarin

2½ msk vetemjöl

1 msk hummerfond

2 msk konjak

1 tsk Seafood & Fish (Santa Maria)

2 msk hackad dill

 

1. Blanda samman vetemjöl, margarin och vatten, gärna i en matberedare och kör till en smidig deg. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylen i 30 min. 

2. Skala räkorna.

3. Tryck eller kavla ut degen i fyra portionsformar med löstagbar kant, nagga pajskalet med en gaffel. Grädda i mitten  av ugnen 15-20 min. i 200 grader.

4. Smält margarinet och blanda i mjölet, späd med grädden och låt koka några minuter. Smaksätt med hummerfond, konjak och fiskkryddan. Blanda ner dillen.

5. Blanda i räkor i den varma stuvningen. Låt ej koka efter du lagt i räkorna. Fördela stuvningen i dom varma pajskalen.