Räkor som förrätt är alltid populärt. Varför inte servera en portionspaj med räkstuvning och en smak av hav på en bädd av sallad. Här har vi delat upp pajen i fyra portionsformar, men om du föredrar att göra en stor paj går det lika bra.
4 portioner
Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g margarin
2 msk vatten
Fyllning
600 g räkor med skal
4 dl Matlagningsgrädde
2 msk margarin
2½ msk vetemjöl
1 msk hummerfond
2 msk konjak
1 tsk Seafood & Fish (Santa Maria)
2 msk hackad dill
1. Blanda samman vetemjöl, margarin och vatten, gärna i en matberedare och kör till en smidig deg. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylen i 30 min.
2. Skala räkorna.
3. Tryck eller kavla ut degen i fyra portionsformar med löstagbar kant, nagga pajskalet med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. i 200 grader.
4. Smält margarinet och blanda i mjölet, späd med grädden och låt koka några minuter. Smaksätt med hummerfond, konjak och fiskkryddan. Blanda ner dillen.
5. Blanda i räkor i den varma stuvningen. Låt ej koka efter du lagt i räkorna. Fördela stuvningen i dom varma pajskalen.