Vem gillar inte taco? Det har blivit en populär fredagsrätt i många familjer. Varför inte prova en tacopaj istället? Färdig tacokrydda är ett enkelt alternativ, och vill du göra det ännu enklare kan du använda färdig pajdeg.
4 portioner
Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
1-2 msk vatten
Fyllning
500 g blandfärs
1 gul lök
1 röd paprika
1/2 röd chili
1 msk smör
1 påse tacokrydda (28 g)
1,5 dl vatten
2 msk chilisås
3 tomater
2 dl créme fraiche
100 g riven ost
Tillbehör
Sallad
En klick créme fraiche
1. Hacka ihop mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en dag. Lägg degen i plastfolie och lägg in den i kylen ca en 1/2 timme.
2. Skala och hacka löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Finhacka chilin. Stek löken och paprikan i lite smör så att allt blir mjuk utan att få färg. Lägg upp fräset på en tallrik.
3. Stek färsen i lite smör tills den är smulig och har fin färg. Tillsätt lök- och paprikafräset, taco-kryddan och häll på vattnet. Låt sjuda utan lock tills det mesta av vattnet har kokat in.
4. Kavla ut degen till rätt storlek mellan plastfolie så att det passar en pajform (24 cm) . Lägg i pajskalet och tryck ut det ordentligt. Nagga med en gaffel i botten. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter, 225 °.
5. Skär tomaterna i skivor. Bred ut créme fraichen i botten på pajskalet. Häll på färsfräset. Lägg på tomaterna och toppa med den rivna osten. Tillaga pajen mitt i ugnen 15-20 minuter.
6. Servera tacopajen med en sallad.