Svamp och ruccola på rostat lantbröd

Lunchrätt, kvällsrätt eller förrätt. Ja tillfällena är många när den här ”mackan” kan serveras. Det händer t.o.m. att vi tar två var till middag. Ruccola kan ibland kännas lite besk eller pepprig i smaken, men uppfräst med olivolja och tillsammans med svamp och ost blir smaken mildare och det passar oss perfekt. Se inte mängderna som ett måste, utan se det som ett ungefär. Här finns möjlighet att anpassa efter smak.

 

4 portioner

 

4 stora skivor stenugnsbakat lantbröd

300 g champinjoner

1 schalottenlök

70 g ruccola

4 msk pecorino eller parmesanost, riven

8 skivor lufttorkad skinka

salt, en nypa socker och olivolja

 

1. Skiva champinjoner och hacka schalottenlök. Stek svamp och lök mjuka i lite matfett tills de fått fin färg. Krydda med lite salt och en nypa socker.

2. Fräs ruccolan mjuk i lite olivolja.

3. Pensla brödet med olivolja och rosta det i ugnen, 250 grader tills de fått lagom färg. Passa noga.

4. När brödet är klart, fördelar du ruccolan och svampen på brödskivorna och toppar med den rivna osten. Servera med skinkan.

Kommentera